vytvarno@seznam.cz

+420 773 947 484

Malba a kresba Plzeň

Při malování vypněte myšlenky, ponořte se do obrazu a relaxujte. Můžete začít kdykoliv.

Nabízíme Vám vzdělání i relaxaci. Jsme zařízení, které se zabývá volnočasovými aktivitami, zejména malováním a kresbou. V Plzni fungujeme od listopadu roku 2009. Naleznete zde výtvarné kurzy pro všechny věkové skupiny: děti, studenty, dospívající, dospělé, důchodce. Pro ty, kteří s malováním chtějí v jakémkoliv věku začít nebo pro ty, kteří již něco umí. Můžete si vybrat z pravidelných celoročních kurzů nebo z doplňkových jednorázových kurzů. Velký důraz klademe především na klienta, a proto se účastníkům věnují skuteční profesionálové v oboru. Pro účastníky pořádáme jednorázové či stálé výstavy, také jsme se aktivně zúčastnili, za podpory města Plzně 2015, akce v ulicích města “Kandidátské léto” a účastníme se spousty dalších akcí. Za dobu naší působnosti jste nás mohli také vidět nebo číst o nás v různých médiích. Od 1.1.2018 jsme se stali zapsaným spolkem pod názvem Výtvarno z.s.

LEKTOŘI

Jana Kotorová – semestrální kurzy kresby a malby pro děti a dospělé, zakladatelka Výtvarna

Výtvarno založila v roce 2009, a tím dala možnost dětem a široké veřejnosti věnovat se více do hloubky úžasnému koníčku, malování. Od roku 2018 se Výtvarno stalo zapsaným spolkem pod názvem Výtvarno z.s. Nyní výtvarné kurzy navštíví ročně více než 200 dětí a dospělých. Mnohé z nich pak pokračují na výtvarné školy a jejich další cesty patří umění. Sama se malbou se zabývá od roku 2005, vede kurzy pro děti a dospělé, ale převážně se věnuje celkové organizaci a chodu Výtvarna z.s. V jejích osobních obrazech naleznete spíše duchovní tématiku a vnímání světa. 

Petr Bauer – semestrální a víkendové kurzy kresby a malby pro děti a dospělé, odborný garant Výtvarna

Profesionální malíř portrétů, fantazy i reálných motivů dále velkoplošných interiérů a exteriérů. Ilustrátor v oblasti sci-fi a fantazy, ale ilustroval také beletrii. Ilustrátor pohádek a knih pro děti. Absolvent Hollarovy střední odborné výtvarné školy v Praze. Vytvořil soubor meditačních karet a nástěnný kalendář obrazů. Ve svých dílech používá také techniku Airbrush v kombinaci s malbou. Také má bohaté zkušenosti s přednáškami a vedením lekcí pro děti a dospělé.

Mgr. Klára Soukupová – semestrální kurzy kresby a malby pro děti a dospělé

Vystudovala Střední školu v oboru grafický design v Plzni. Na Jihočeské univerzitě vystudovala dějiny umění na Filozofické fakultě. Dále pokračovala ve studiu navazujícího magisterského oboru dějepis – výtvarná výchova na Západočeské univerzitě.  Aktivně se věnuje práci s dětmi – učí na Základní škole v Plzni, dále vedla kurzy výtvarné výchovy v Domě dětí a mládeže v Českých Budějovicích, Klatovech a nyní v Plzni. Také pořádá tábory s dětmi a věnuje se přípravě dětí na talentové zkoušky na výtvarné obory.

Blanka Křemenová – semestrální kurzy kresby a malby pro děti a dospělé

malířka, grafička a designérka. Mimo umělecké práce ve svém ateliéru vede soukromé kurzy kresby a malby a vyučuje v ateliéru Malování kreslení na pražských Vinohradech. Dlouhodobě výtvarně spolupracuje s divadly (DJKT Plzeň, RockOpera Praha, Divadlo pod Kloboukem, Divadlo Kámen).
Ve své práci se specializuje na techniku olejomalby, pomocí níž pojednává alegorická témata. Její autorský styl je založený na realistických zobrazovacích postupech, které kombinuje s prvky abstrakce, přičemž hlavním objektem jejích maleb zůstává člověk.
Její motto zní “Malba je život.”

Bc. Adéla Tomíšková – semestrální kurzy kresby a malby pro děti

Absolventka Západočeské univerzity pedagogické fakulty oboru Výtvarná výchova a kultura v Plzni. Ráda vyobrazuje svět kolem sebe pomocí foťáku nebo tužky a skicáku. Její velkou vášní je zachycování světa původních obyvatel Ameriky na velká plátna pomocí štětců a barev. Také je součástí dětských pobytových a příměstských táborů. Výtvarno z.s. zná jak ze strany účastníka tak ze strany lektora, proto dobře ví, jak se vžít do dětského pocitu na kurzu a umí správně rozlišit co potřebuje.

Tereza Bartovská – semestrální kurzy kresby a malby pro děti

Vystudovala střední školu v oboru design interiéru v Plzni. Pokračuje ve studiu na fakultě designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity v Plzni v oboru design nábytku a interiéru. Kreslení a malování se věnuje od dětství. V současné době se převážně se zabývá udržitelnému designu inspirovaným přírodou, analogové fotografii a grafickému designu. Věnuje se dětem a mládeži na výtvarných akcích a táborech. Výtvarno z.s. zná velmi dobře ze strany dětského účastníka a také se zde připravovala na talentové zkoušky. Lektorka, která ze své zkušenosti ví co děti na kurzu potřebují.